Annons

Utredning om moskébranden har lagts ner

Hässleholm – Av det förundersökningsmaterial som finns går det inte att bevisa vem eller vilka som gjort sig skyldiga till branden.
Hässleholm • Publicerad 4 juli 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Källarmoskén i Hässleholm som utsattes för mordbrand i maj. Foto: Arkiv
Källarmoskén i Hässleholm som utsattes för mordbrand i maj. Foto: Arkiv

Det anger Robert Loeffel, polisens presstalesperson, som skäl till att polisutredningen kring branden i Islamiska kulturcentrets lokaler på Finjagatan i slutet av maj i år har lagts ner.

Enligt honom menar åklagare Eva Norberg, som är den som beslutat om att lägga ner förundersökningen, att det därför inte längre finns någon anledning att fullfölja utredningen. Åklagaren räknar inte med att kunna inhämta någon ytterligare information kring branden.

Annons

Enligt Robert Loeffel har ett 30-tal förhör hållits och ett flertal utredningsinsatser genomförts.

Efter branden, som inledningsvis betraktades av polisen som ett hatbrott, skickades flera fynd och prover till Nationellt forensiskt center (NFC). Detta utan att leda förundersökningen vidare.

– Det har lagts mycket kraft på utredningen, men nu kommer vi inte längre, säger polisens presstalesperson.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons