Annons

Vill se en riktig urladdning

Sport • Publicerad 4 juli 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

I senaste matchen borta mot Bromölla sänktes IFK Hässleholm av matchens enda mål i den 95:e matchminuten.

Mer positivt för de gulsvarta var däremot att lagkaptenen Linus Svensson kunde göra comeback efter sin knäskada och spela matchens sista 25 minuter.

Annons

– Det kändes bra tycker jag. Inga problem, bakslag eller känningar efteråt heller, säger han.

Det var i matchen mot Berga den 19 maj som olyckan var framme för mittbacken. Ledbandet i knäet skadades och mycket tydde då på att han inte skulle kunna spela fotboll förrän senare i höst.

– Jag hade själv ställt in mig på det. Men jag har ju varit skadad så pass mycket att jag har lite rutin på de här skadorna. Jag satte igång med rehaben redan samma kväll, berättar han.

IFK Hässleholms vårsäsong har annars primärt präglats av goda försvarsprestationer, men med vissa svårigheter att hitta målet framåt.

– Vi har många matcher där vi gjort bra prestationer. Men det har varit lite för många uddamålsförluster. Vi kommer till bra lägen, men vi måste sätta dem också, säger Linus Svensson och betonar att han hade varit betydligt mer orolig för offensiven om de inte skapat lägen alls.

Tycker du att poängskörden speglar prestationerna?

– Nej, egentligen inte. Vi har matcher där vi fått noll poäng och borde ha tagit tre, säger han och exemplifierar genom vårens bortamatch mot Nässjö:

– Jag vet inte hur många frilägen vi har i den matchen, men de vinner med 1–0. Deras målvakt får pris som matchens bäste spelare efteråt och det var väl rätt välförtjänt, så att säga.

Dagens match mot Nässjö blir således även en chans till revansch för gulsvart. Tre poäng i den täta tabellen kan betyda mycket för IFK inför stundande serieuppehåll.

– Tre poäng är förstås viktigt för serien, men också för att stärka självförtroendet inför hösten, säger Svensson.

Annons

Nässjö har i sin tur gått bra under säsongen och parkerar på en delad fjärdeplats. Linus Svensson beskriver motståndet som ett lag med fysiska spelare som är duktiga i förstapressen. Dessutom betonar han vikten av matchförberedelserna.

– Det finns inget annat än att avsluta med tre poäng, vi måste få till en riktig urladdning med 110 procent hårt jobb. Sedan kommer det bli varmt under matchen, så vi måste förbereda oss noggrant inför det.

Är du själv redo för 90 minuter?

– Svår fråga, det är klart att flåset blir påverkat (när man är borta så länge). Men jag har varit med på träningarna och kört utan bakslag. Så jag räknar med att jag är redo för hela matchen, säger Svensson hoppfullt.

bild 1/2
Linus Svensson har gjort sin sista brytning i den gulsvartrandiga tröjan – i alla fall för den här gången.  Foto: Stefan Sandström
Linus Svensson är kvitt knäproblemen. 
Foto: Stefan Sandström/arkiv
Linus Svensson har gjort sin sista brytning i den gulsvartrandiga tröjan – i alla fall för den här gången.  Foto: Stefan Sandström
Linus Svensson är kvitt knäproblemen. 
Foto: Stefan Sandström/arkiv
Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons