Annons

Mer ovälkomna pengar på vift

Hässleholm Det är inte bara läraren Peo Lindholm, som Norra Skåne skrev om under gårdagen, som fått lön från Hässleholms kommun trots att han är tjänstledig. Även Camilla Edin från Hässleholm har fått lön insatt på sitt konto trots att hon varit sjukskriven.
Hässleholm • Publicerad 5 juli 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

I gårdagens tidning berättade vi om Peo Lindholm som för sjätte gången fått lön från Hässleholms kommun trots att han är tjänstledig för studier.

Det innebär att han har fått vänta på fakturor där han har kunnat betala tillbaka beloppet. Detta har enligt Peo Lindholm upprepats sex gånger under de senaste två åren.

Annons

Vad som orsakat de ovälkomna löneutbetalningarna har varit ett mysterium som nu håller på att undersökas.

Enligt lönechefen Lena Sjöstrand ska det däremot inte ha drabbat några andra anställda.

Men nu har ett nytt lönemysterium dykt upp. Camilla Edin som också jobbar inom kommunen och som varit sjukskriven uppger för Norra Skåne att även hon fått full lön trots att hon inte jobbat. Hon har varit sjukskriven men trots det erhållit full lön.

Lönen betalades ut den 27 maj och den 2 juli kom en faktura med beloppet som hon skulle betala tillbaka.

Vad som gick fel den här gången är oklart. Det har inte gått att nå någon på lönekontoret under onsdagen.

Kanske är det en förvirrad jultomte som förirrat ut sig i sommarvärmen.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons