Annons

Sjövikens comeback i Elitserien blev kort

Sport Ännu en ettårig sejour för klubben.
Sport • Publicerad 5 juli 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Per Olof Isaksson har haft en härlig vecka och är den Sjövikenspelare som ligger bäst till i slagspelet. Foto: Marika Höghäll/Arkiv
Per Olof Isaksson har haft en härlig vecka och är den Sjövikenspelare som ligger bäst till i slagspelet. Foto: Marika Höghäll/Arkiv

Att Per Olof Isaksson gick de tre varven på toppresultatet 97 slag hjälpte föga för Sjöviken som hade behövt ett mirakel i Elitseriens sista omgång på SM-veckan i Landskrona. Sjövikens fyra poäng räckte inte för att undvika jumboplatsen.

Annars var det en tuff dag för BGK Jönköping som nollade i sista omgången men ändå lyckades hålla sig kvar i Elitserien med en sammanlagd sjätteplats. Jönköping gick i Landskrona på 552 slag, 24 slag efter Sjöviken på sjätte plats. Det går att jämföra med de tolv slag som skilde dagens sjua Tantogården från trean Kungälv.

Annons

– Vi hade behövt gå om Kungälv och Tyresö men Kungälv spelade fantastiskt bra och knep bronset, medan också Tyresö var bra, säger Jan-Åke Persson i Sjöviken.

– I stället gick Jönköping och Tantogården tungt. Jag vet faktiskt inte varför Jönköping hade det så svårt men de underpresterade, fortsätter Persson.

Bara tre spelare i hela omgången gick bättre än Per Olof Isaksson. Även Peter Ericsson gick starkt på 100 slag. Lars Peter ”LP” Nilsson stannade på 105 slag, Alexander Malina på 109 och Henrik Arvidsson på 117.

Södertälje BGK tog sex poäng på sista dagen men får ändå göra Sjöviken sällskap ned från Elitserien.

I finalspelet om första- och andraplats gjorde Skoghall och Uppsala upp med Uppsala som segrare.

Även ett SM i tremannalag har avverkats, separat från Elitserien. Där räknas tre deltagares resultat i de fyra första rundorna av slagspelet ihop. I Sjövikens tremannalag fanns Peter Ericsson, Alexander Malina och LP Nilsson med. Sjövikens sammanlagda 421 slag räckte till en sjundeplats av elva deltagande lag. Guld tog Uppsala 1 på 372 slag.

Att ha med Malina med sina 153 slag med i laget visade sig vara en ödesdiger miss eftersom Per Olof Isaksson, 132 slag, gick bäst i klubben. Med Isaksson i stället för Malina hade Sjöviken varit på 400 slag, på lika många slag som silvermedaljören Skoghall 2.

– Malina gick oerhört starkt på träningarna, han hade många blå rundor, säger Jan-Åke Persson.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons