Annons

Tre i Sjöviken klara för matchspel

Sport Har chans på direktsänd TV-match.
Sport • Publicerad 5 juli 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Med ett varv kvar innan cutten är det dramatiskt för Sjövikenspelarna. De 18 första plus spelare med samma resultat får fortsätta slagspelet och efter fyra varv är Per Olof Isaksson (133 slag) och LP Nilsson (134) under gränsen medan Peter Ericsson (135) är ett slag över.

Men de är alla i topp 32 efter fyra varv och därför klara för lördagens matchspel, där finalen kommer att direktsändas i SVT som en del av kanalens sändningar från SM-veckan.

Annons

Klubbkamraten Jan Karlsson (154 slag) har redan fallit offer för fjärdevarvscutten, där gränsen blev 144 slag. Nils Bertil Lindhqvist inledde trögt med ett slagsnitt på 43,0 och tvingades bryta efter tre varv på grund av sjukdom.

– Han kände sig matt och hängig, säger Jan-Åke Persson i Sjöviken.

I junior-SM ligger Alexander Malina femma på 153 slag, sju slag efter medalj.

– Han avslutade olyckligt men har ändå chans på medalj. Han har kapacitet att gå betydligt lägre än så här, säger Jan-Åke Persson.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons