Annons

Riktar kritik mot Osbyrestaurang

OSBY Vid en livsmedelskontroll på Vingården i Osby påträffades skämda livsmedel. Miljö- och byggenhet besökte verksamheten sedan klagomål om matförgiftning efter besök på restaurangen inkommit. Efter kontrollen har förbättringar gjorts och det är inte aktuellt att stänga ner verksamheten.
Osby • Publicerad 10 juli 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

En extra offentlig kontroll i form av en föranmäld inspektion var sedan tidigare inbokad för att se om avvikelser från livsmedelslagstiftningen åtgärdats. Den offentliga kontrollen slogs ihop med besöket som föranleddes av matförgiftningslarmet. Detta skedde i maj och då fanns en rad brister. Nu ska det dock ha blivit bättre.

Kommunens miljöinspektör Linus Andersson besökte ånyo restaurangen för ett par dagar sedan. Det hade då vidtagits en rad åtgärder för att förbättra situationen.

Annons

– Jag och min kollega blev förvånade över att det redan hade hunnit städas så mycket. Inga döda flugor men fortfarande några förskämda livsmedel.

För någon månad sedan bestämde ni att stället skulle stängas över en helg. Inga sådana åtgärder nu?

– Nej, det är inte aktuellt. Däremot kommer vi naturligtvis att fortsätta göra ökade kontinuerliga kontroller. Nu ser vi en förbättring.

Om ni ansåg att det var hälsovådligt att äta där skulle ni stänga då?

– Ja, det skulle vi.

Vid inspektionen i maj påträffades i kylrummet livsmedel med synlig mögel- eller bakterietillväxt.

Livsmedelsförpackningar och kantiner staplades direkt på golvet och ett antal livsmedel saknade varuskydd, enligt miljö- och byggenhetens rapport från inspektionen.

Vidare hittades döda flugor på några livsmedel och det var enligt rapporten smutsigt i kylrummet. Det fanns flugor i köket och i genomgångsytorna.

Det saknades varuskydd för flera livsmedel även i köket.

Sammanfattningsvis menade miljö- och byggenheten att klagomålet gällande matförgiftning från en person som besökt vingården var befogat.

Norra Skåne sökte under tisdagen representanter för Vingården, men fick inte tag i någon som ville uttala sig. En anställd svarade i telefonen, men hänvisade till chefen som inte var på plats och som inte kunde nås per telefon.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons