Annons

Sydag i Hörja för flitiga fingrar

Hörja För att umgås, men också för att utbyta kunskap och erfarenheter, träffas ibland företrädesvis kvinnor i församlingshemmet för att sy, sticka eller göra något annat med tyg.
Hässleholm • Publicerad 14 juli 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Mikaela Johansson, Sofie Malmberg och Anna Karlsson var fullt sysselsatta i församlingshemmet under lördagen.Foto: Hans Bryngelson
Mikaela Johansson, Sofie Malmberg och Anna Karlsson var fullt sysselsatta i församlingshemmet under lördagen.Foto: Hans Bryngelson

På lördag var det åter tid för en sydag i församlingshemmet i Hörja.

Kanske var det den starka solen som istället lockade till sol och bad, för det var bara tre flitiga kvinnor på plats.

Annons

– Vi brukar vara ett tiotal varje gång, och vi är 40 medlemmar, förklarar Anna Karlsson som var lite av en stand-in- bas under dagen istället för Camilla Svensson som vanligtvis håller i trådarna.

Sydag har anordnats ett par tillfällen tidigare, och nästa blir den 11 augusti.

Men de tre som fanns på plats hade fullt upp med sina alster. Anna höll på med två jackor till sig själv, Mikaela sydde meditationskuddar och Sofie höll på med en ”hemlig” skapelse.

Man håller alltså till i församlingshemmet och med stöd av Tyringe församling som lånar ut lokalen.

Det är inte bara Hörjabor som ansluter med symaskin, utan lika ofta från både Tyringe, Hässleholm och småbyarna runt Hörja.

– Det är inte alla som håller igång symaskinen, utan det finns också de som handarbetar på annat vis, inflikar Anna och tillägger att det blir mycket sytt till barn och barnbarn.

Eget innehåll i fikakorg förtärs under sydagen, som brukar hålla på till sent på eftermiddagen.

Nästa träff är alltså den 11 augusti.

Den som vill veta mer om sygruppen kan söka på deras fackebooksida ”syihörja”.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons