Annons

Handbollsspelarna har ockuperat Åhus

Sport Stort antal lag från de lokala föreningarna är på plats i sanden på Täppets strand
Sport • Publicerad 15 juli 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Flera olika Göingeföreningar deltar i turneringen och en uppsjö av lag är på plats. Däribland återfinns Bjärnums HK vars flickor födda 2008 tog sig an Hammarbys dito på lördagsförmiddagen.

Dessvärre för Bjärnum gick inte resultatet riktigt deras väg utan matchen slutade med förlust. Men resultat kan onekligen komma i andra hand när det vankas bad, sol och upplevelser.

Annons

– De var här för första gången ifjol, beachhandbollen hör till sommaren. Laget tycker att det är kul, det är lite av ett äventyr, säger Peter Samuelsson som är en av tre ledare för Bjärnumslaget.

Längs sidlinjen i matchen mot Hammarby stod F08-lagets äldre klubbkamrater i form av Bjärnums D98-00-lag. Jämfört med den yngre upplagan får de klassas som riktiga veteraner i sammanhanget.

– Måste vara åttonde gången vi är här, säger Nellie Cehlin varpå Amanda Rosén entusiastiskt fyller i:

– Det är lite det här sommaren går ut på, man ser fram emot beachhandbollen länge.

Strax dessförinnan spelade laget match mot Trelleborg, en tuff batalj där Bjärnumsgänget drog det kortaste strået.

– Vi spelade bra, men kanske något hårt. Vi tog ledningen sedan fick vi fyra straffar emot oss, kommenterar Amanda Östensson.

– Kanske var vi lite för starka, skrattar Nellie Cehlin och konstaterar:

– Efter första straffen emot oss gick det utför.

De berättar vidare att de tidigare år tagit turneringen på lite större allvar och lyckats bärga två guld, två silver och ett brons.

I år tycks dock allvaret minskat, vilket de förklarar med att de har sämre koll på motståndet.

Annons

Ju äldre desto mindre allvar helt enkelt?

– Haha, ja lite så. Vi vet ju inte riktigt vilka vi möter, säger Nellie Cehlin.

En förening med många lag på plats i Åhus är Vinslövs HK. Sammanlagt representeras VHK av 29 olika lag varav två finns i klassen H98-00. En som går klädd i VHK-tröja är Emil Ålhagen. Dock spelar han inte själv.

– Jag strövar omkring och coachar lite, beskriver hans själv sin VHK-funktion.

VHK är ett ständigt inslag i Åhus. Är det fortfarande lika kul att vara här?

– På ett sätt blir det egentligen tråkigare för varje år. Det är ju de minstas höjdpunkt, svarar Emil Ålhagen som likväl verkar tycka att tillvaron på stranden är ganska behaglig.

Sprätter sand gör även Hässleholms HF, som har två lag med i klassen flickor 09 samt ett vardera i klasserna F08, P01 och P08.

Sammanlagt fem lag är inte illa för en förening vars seniorlag så sent som för några år sedan låg på is.

Ledare för HHF:s F08 och P08 är Merita Tunuzliu. För henne markerar beachhandbollen även ett avslut.

– Det blir det sista jag gör med dem, till hösten flyttar jag. En del har jag haft i tre år så det blir lite separationsångest faktiskt – de är fruktansvärt härliga, säger hon med ett leende och tillägger att spelarna uttryckt önskemål att hon ska komma och hälsa på även fortsättningsvis.

Annons

HHF:s P08-lag var på plats i Åhus även ifjol. Då lyckades laget nå hela vägen till A-slutspel. Hur det går i år återstår att se, men klart är att tillväxten i HHF verkar god.

– Tjejerna i klubben är lite fler just nu, men senaste halvåret har många killar anslutit. Roligt att föreningen är igång igen, säger Merita Tunuzliu avslutningsvis innan HHF:s P08 gör sig redo för avkast i en match mot just Åhus.

bild 1/9
Hässleholms HF har sammanlagt fem lag på plats i Åhus. Här poserar P08 för en gruppbild. 	       FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Bjärnums HK:s F08-lag föll i sin första match mot långväga gästerna Hammarby. 		    FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Beachhandboll sliter på både spelare och sockar. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Beachhandbollsveteraner får nog Amanda Rosén, Nellie Cehlin, Amanda Östensson, Annie Grönroos och My Jarlsheden från Bjärnums HK kallas. För några av dem var det åttonde året i Åhus. 		     FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Vinslövs HK hade två lag på plats i klassen H98-00. Spelarna fördelade sig så att lagen skulle bli så jämna som möjligt. 				       FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Närheten till strand och inte minst vatten kom väl till pass i helgens heta Åhusväder. Prognoserna skvallrar om att handbollsvädret blir fortsatt hett i veckan.            FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Ludvig Dahlberg, Vinslövs HK, laddar bössan. I herrjuniorklassen (H98-00) har föreningen med två lag i årets beachfotboll. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Veljko Mihailovic, Vinslövs HK, tar höjd och skjuter. Kanske i förvissning om att landningen blir mjuk.  FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Zeke Sandström, Hässleholms HF, testar skott i matchen mot Åhus.			     FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Hässleholms HF har sammanlagt fem lag på plats i Åhus. Här poserar P08 för en gruppbild. 	       FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Bjärnums HK:s F08-lag föll i sin första match mot långväga gästerna Hammarby. 		    FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons