Annons

Eliasson hoppas på nystart

Sport ”Jag spelar inte innebandy bara för att spela, utan jag spelar för att vinna.”
Sport • Publicerad 18 juli 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Jacob Eliasson (mitten) har funderat om en fortsättning sedan säsongens slut och kontraktet är således väl genomtänkt. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Jacob Eliasson (mitten) har funderat om en fortsättning sedan säsongens slut och kontraktet är således väl genomtänkt. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

– Oavsett position är det en av seriens bästa spelare som alla andra lag har stor respekt för. Han kanske inte gör lika mycket poäng som för 3–4 år sedan, men han bygger sina medspelare på ett annat sätt. Känns jäkligt bra, kommenterar Rökeordföranden Rickard Träff nöjt.

Inför förra säsongen lämnade Jacob Eliasson moderklubben Röke för att pröva på spel i Åstorp/Kvidinge. I januari återvände han dock till Röke.

Annons

– Jag kände mig inte så pigg på innebandy i Åstorp. Så jag sa till Röke att jag kunde spela lite om de behövde hjälp, berättar han.

Motivationsbristen för innebandyspel har tidvis förföljt Eliasson under de senaste säsongerna. Bland annat tog han timeout från spel i Röke hösten 2016.

– Det är ju alltid kul att starta en säsong, men sedan blir ofta november till januari tuffa månader.

Varför tror du att motivationen tryter?

– Jag vet inte riktigt. Det har kommit på senare år, förr var det inga problem, säger han och tillägger att beslutet att spela kommande säsong är väl genomtänkt och att något uppehåll inte ska bli aktuellt.

En av anledningarna till att han känner en slags nytändning är nye Röketränaren Björn Larsson.

– Björn verkar vara lite hårdare som tränare. En del tränare jag haft innan har varit lite mer som kompisar och inte alltid kunnat säga till ordentligt. När jag snackade med Björn kändes han väldigt professionell.

Mångfacetterade Eliasson kan i praktiken nyttjas på alla positioner utom målvakt. Ingenting är ännu bestämt om var han ska spela och Eliasson själv beskriver att han i första hand vill se bra resultat och känna känslan av att bidra, snarare än att spela på en viss position.

– Är jag forward vill jag göra ett par ”pytsar” per match, men det går kanske inte som back. Först och främst ska dock laget vinna och jag ska känna att jag gjort en bra match.

Vilka förväntningar kan man ha på Röke som lag?

– Åtminstone topp fyra. Jag spelar inte innebandy bara för att spela, utan jag spelar för att vinna och se resultat. Jag tycker att möjligheten finns att ta steget upp, om vi har lite tur, avslutar han.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons