Annons

Man döms för grovt sexuellt övergrepp mot barn

sjöbo En 35-årig Sjöboman anses skyldig till grovt sexuellt övergrepp mot barn och flera fall av sexuellt ofredande mot en tonåring.
Sjöbo • Publicerad 19 juli 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Den tidigare ostraffade 35-åringen, som häktades i mars i år, ska enligt åtalet ha börjat med de sexuella övergreppen mot ett litet barn i september 2016, vid tillfällen då han har passat barnet.

Annons

Han nekar till de sexuella övergreppen och menar att sperman hamnat på påslakanet eftersom det legat i hans säng när han onanerat. Barnets underkläder ska enligt mannen ha kommit i kontakt med hans underkläder på marken då barnet bytt om i hans sovrum.

Ystads tingsrätt finner dock mannens redogörelser som osannolika och anser mannen vara skyldig till grovt sexuellt övergrepp mot barn.

Mannen har enligt domen gjort ”omfattande” internetsökningar på barnporr och teen porn mellan 2013 och 2015.

När det gäller de sexuella ofredandena har de begåtts mot en tonårsflicka mellan september 2017 och mars 2018. Mannen ska skickat meddelanden till flickan av sexuell karaktär och även porrfilmsklipp.

Han ska därtill betala 110 000 kronor till barnet som utsatts för sexuellt övergrepp och 45 000 till tonårsflickan.

Axel HilleskogSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons