FC Hessleholm och Vinslöv till B-final

Sport Läs alla lokala resultat och målskyttar från fredagens Gothia Cup här.
Sport • Publicerad 20 juli 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
FCH hade hoppats hamna i A-slutspel men är nu i stället i B-final. Foto: Privat

Tyska ungdomslandslagsspelaren Mathilde Janzen gav FCH ledningen mot Sollentuna FK redan i fjärde minuten. I andra halvlek fastställde Linn Bovin slutresultatet till 2–0 för göingarna.

– Det har varit både positivt och negativt. Vi hade en väldig otur i gruppen. Vi har inte förlorat ännu men kryssade tre gånger där och hamnade i B-slutspel, säger Percy Olsson.

– Tyvärr gjorde vi inte mål på våra chanser, fortsätter han.

Semin var FCH:s andra match för dagen. Tidigare på förmiddagen spelade laget kvartsfinal och Skånederby mot IF Lödde. Även där blev det 2–0-vinst, målskyttar var Lowa Dahl och Selma Grane.

I finalen blir det halländskt motstånd när Onsala BK från Kungsbackatrakten blir FCH:s sista hinder på vägen mot B-slutspelsvinst.

FCH:s final kommer att spelas i dag lördag klockan 11.30 på Heden. Matchen livesänds på Gothia Cups hemsida.

– Det blir en spännande match, känslan är att vi båda är alldeles för bra för B-slutspelet, säger Olsson som också har coachat Hässleholms IF:s P16-lag under veckan. HIF:arna tog sig hela vägen till A-slutspel.

– De överraskade fantastiskt, de var mycket bättre än vanligt. Inför cupen trodde jag kanske snarare att tjejerna skulle kunna gå hela vägen i A-slutspelet och att killarna skulle hamna i B-slutspel, säger Percy Olsson.

Vinslövs IF är också i B-slutspelsfinal, för Vinslövs del är det i F15-klassen. Vinslöv inledde dagen med 2–1-seger i åttondelen mot (trots namnet svenska) New Mill Indians SK. Alice Lindh och Minna Magnusson gjorde Vinslövs mål.

I kvarten mot hemmalaget BK Häcken stod det 0–0 efter full tid och matchen fick avgöras med en rafflande straffläggning.

Minna Magnusson, Emilia Olsson och Fanny Forsberg satte sina straffar och Vinslöv vann straffläggningen med 3–2.

Sista hindret blev Lira BK från Luleå och där blev det 2–0-seger. Matchvinnare: Alice Lindh med sin fullträff i början av andra halvlek. Minna Magnussons 2–0 i slutsekunderna var spiken i kistan. I finalen kommer Vinslöv att få möta Glumslövs FF, som kommer från utanför Landskrona. Även den matchen kommer att livestreamas från Heden. Matchen har avspark klockan 12.40 i dag lördag.

Det blev ingen bra turnering för Vittsjö GIK:s F18-lag som efter att ha förlorat alla sina gruppmatcher vann första B-slutspelsmatchen mot Ornäs. I åttondelsfinalen åkte laget däremot ut mot Svärtinge SK efter en förlust med 0–1.

IFK Hässleholm 1 i P13-klassen inledde dagen med att slå Nyköpings BIS 2 i B-slutspelets åttondelsfinal. Filip Roxhag inledde skyttet med tre mål i första halvlek och i andra halvlek gjorde Noa Helm två mål och Salameh Sala ett. Slutsiffrorna skrevs 6–2.

I kvarten ställdes IFK mot Ängelholms FF 2. Två tidiga mål, ett av Adam Branting och ett av målsprutan Filip Roxhag, gav IFK en lovande start och även om ÄFF reducerade kort därefter såg det bra ut för hässleholmarna. Tråkigt nog fick ÄFF in två sena mål, varav ett med matchens sista spark, och IFK:s Gothia-äventyr var därmed över.