Annons

Drömmar om Route 66

TYDINGE Torsdag kväll på sommaren. Det betyder mc-kafé vid Tydingesjön – en populär aktivitet som i all sin enkelhet lockar nära 10 000 besökare om året.
Östra Göinge • Publicerad 21 juli 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Konceptet är enkelt: Ta motorcykeln till Tydinge-sjön, träffas, snacka, käka lite stekt sill eller något grillat och rulla hemåt när man tycker det känns lagom.

Den första träffen hålls i maj och sen rullar det på med mc-kafé varje torsdag en bit in i september.

Annons

När Norra Skåne besöker Tydingesjöns camping och festplats den här torsdagskvällen i juli strax efter klockan 17 håller motorcyklister från när och fjärran på att rulla in på området.

Varje träff lockar ungefär 400-500 personer och totalt på en säsong söker sig 8 000 till 10 000 personer till mc-kaféerna, berättar arrangörerna.

En tur till Tydingesjön på motorcykeln är inte fy skam. Naturupplevelsen och gemenskapen lockar. Men samtidigt finns det drömmar om andra äventyr bland människorna som den här kvällen besöker Tydinge.

Så här i semestertider passar det ju bra att prata semesterresor och Norra Skåne passade på att fråga några av besökarna vad de drömmer om att uppleva på mc-sadeln. (Se enkäten.) Vilken rutt drömmer de om att köra? Vart åker de helst när de ger sig ut på motorcykeln?

Och det finns uppenbarligen mycket som är värt att uppleva på en motorcykel – från Kiabyvägen till anrika Route 66 i USA.

bild 1/2
MC-kafé vid Tydingesjön.
MC-kafé vid Tydingesjön.
MC-kafé vid Tydingesjön.
MC-kafé vid Tydingesjön.
Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons