Annons

Fler förstärkningar för OIK

Sport Finsk back och förre Tyringespelaren Robin Johansson är klara.
Sport • Publicerad 21 juli 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Osby IK fortsätter att bygga sin trupp inför kommande säsong i division 3. För några dagar sedan blev forwarden Robin Johansson klar för klubben och på torsdagskvällen trillade även den finländske backen Jere Korhonen in.

Tidigare har 20-årige Jere Korhonen företrädesvis spelat juniorhockey i den finska klubben Vierumäki United, men han har också hunnit med ett års spel i USA.

Annons

– Vi fick kontakt med honom via tips. Han vill komma till Sverige och visa upp sig helt enkelt, säger OIK:s sportchef Ted Holmgren och tillägger att rekommendationerna de fått är starka.

180 cm långe och 85 kilo tunge Korhonen beskrivs som en defensivt skicklig back som främst spelar ett fysiskt spel med bra fart på skridskorna.

– Han ska vara jobbig för motståndarna att möta i vår försvarszon. Det är väl ingen poänggörare direkt, menar Holmgren.

Exakt vad klubben värvat får de se när Korhonen ansluter till laget den 15 augusti. I nuläget har de, förutom rekommendationerna, endast sett några videoklipp på backens aktioner. Därför har magkänslan enligt Holmgren tvingats vara ett av de avgörande skälen för värvningen.

– Därför har vi också en uppgörelse där möjligheten finns att bryta kontraktet om det inte fungerar. En slags tryout, säger han och utvecklar:

– Vi är tvungna att ha det med importer, det är ofta rena lotteriet oavsett eventuella referenser. Speciellt med de spelare som är aktuella för ”våra” serier – det är lite skillnad om det rör sig om SHL-spelare. Dessutom är det mer än själva hockeyspelet som ska fungera.

Holmgren betonar dock att värvningen, förstås, känns rätt och att målsättningen är att Korhonen ska ta en plats bland de sex backarna.

Om Jere Korhonen får beskrivas som en något obekant spelare är Robin Johansson ett lite kändare namn.

22-årige Johansson har tidigare tillhört Tyringe men därefter haft ett uppehåll från ishockeyn. Nu tycks dock motivationen ha återvänt.

– Han slutade alldeles för tidigt. Där finns mycket kvaliteter som vi ska skaka liv i. Han är väldigt sugen på det här, säger Ted Holmgren.

Annons

Sportchefen beskriver Johansson som en spelskicklig forward med bra händer och fin skridskoåkning.

Förhoppningen är att det ska vara en potentiell poängspelare.

– Dessutom en bra och trevlig kille. Vi ska vara rädda om produkterna från närområdet, slår Ted Holmgren fast.

Planen är att laget ska gå på is under vecka 33.

Därefter väntar två träningsmatcher, tur och retur, mot Frosta och i månadsskiftet mellan augusti och september är det dags att spela en träningsturnering i Olofström.

Inom kort är förhoppningen att förhandlingar ska slutföras med en ny center.

Därefter är önskan att ytterligare en eller två backar ska ansluta innan OIK-truppen är komplett.

– Och sen får vi se lite under hösten hur vi gör på målvaktssidan. Det är inte riktigt klart än, säger han avslutningsvis.

bild 1/2
I backen Jere Korhonens kontrakt finns en utväg om parterna inte skulle tycka att samarbetet faller ut enligt förhoppningarna. foto: privat
Forwarden Robin Johansson har tidigare spelat i Tyringe. Efter uppehåll gör han nu comeback i OIK. foto: privat
I backen Jere Korhonens kontrakt finns en utväg om parterna inte skulle tycka att samarbetet faller ut enligt förhoppningarna. foto: privat
Forwarden Robin Johansson har tidigare spelat i Tyringe. Efter uppehåll gör han nu comeback i OIK. foto: privat
Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons