Annons

Nya tider kräver nya idéer på isen

Nyheter Det började när Tyrs Hov var alldeles nytt och Tre Kronors förre rikstränare (ordet förbundskapten var inte uppfunnet) Arne Strömberg tänkte plocka över en transatlantisk idé att öppna en kommersiell sommarhockeyskola i Sverige.
Publicerad 25 juli 2018 • Uppdaterad 15 december 2021

Strömberg, bortgången i mitten av 1980-talet, hittade Tyrs Hov. Geografiskt låg Tyringe perfekt eftersom Strömberg redan sneglade mot Danmark, Tyskland och Europa.

Tyringe kurhotell fanns som utmärkt förläggning och storstadsgästerna jublade över både faciliteter och närheten i det lilla Skånesamhället.

Annons

För 15 år sedan körde man fortfarande tre veckor på sommaren och antalet elever var en bra bit över 300. Den här sommaren fick en av två veckor ställas in och tiden har förstås hunnit ifatt. Dystert och helsvart? Nej, inte nödvändigtvis men det krävs förmodligen ett nytänkande- vilket redan har börjat inom klubben.

Nya tider och nya idéer alltså!

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons