Annons

Nattbangolf vid sjön – för 25:e gången

Sport • Publicerad 26 juli 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Nattcupen vid Bosarpasjön är en klassiker som avgörs på fredag för 25:e gången. 
Foto: TOMAS GUSTAVSSON/ARKIV
Nattcupen vid Bosarpasjön är en klassiker som avgörs på fredag för 25:e gången. Foto: TOMAS GUSTAVSSON/ARKIV

Vad som fått arrangörerna att lite dra öronen åt sig är ett vikande deltagarantal under de senaste åren. Toppåret 2009 kom hela 64 startande men de senaste tre åren har deltagandet fallit från 39 till 33 och bottennoteringen 25 förra året.

Bland annat har vädret ställt till det men intresset har klart också minskat.

Annons

– Eftersom vi ville fira 25 år så bestämde vi oss att under alla förhållanden köra i år och därför har vi garanterat ett pengapris till segraren oavsett hur många som ställer upp, berättar Sjövikenbasen.

Tävlingen, med ursprung i det tidiga 90-talet, har i alla år varit en annorlunda bangolfstävling vid Bosarpasjön.

Starten går klockan 17 och då spelar deltagarna i grupper innan utslagsturneringen tar vid några timmar senare.

Vissa år har man inte varit klara före klockan två på natten vilket inneburit att ungefär halva tävlingstiden avgjorts endast i lampsken.

En del långväga bangolfare brukar också dyka upp under tävlingen och bland annat har Nässjös Lars Wahlström vunnit tävlingen tre gånger.

– En högst annorlunda tävling vilket också var idén när vi drog igång den en gång, säger Leif Nilsson som själv kommer att vara på plats.

– Det är klart att vi hoppas att det skall komma många bangolfare den här gången och vädret kommer ju garanterat att bli varmt.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons