Annons

Elin Carlsson avslutade med en elfteplats

Sport Skyrupstjejen Elin Carlsson avslutade O-Ringen med en fin elfteplacering i damelitklassen. Vilken vanns av Simon Niggli som sprang ifatt och ifrån ledande Anna Nährli i jaktstarten. Däremot kunde Magne Daehli hålla undan och vinna herrklassen.
Sport • Publicerad 27 juli 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
”Det gäller att vara extra noggrann”, säger Elin Carlsson.
”Det gäller att vara extra noggrann”, säger Elin Carlsson.

40-åriga Simone Niggli, som tävlar för Ol Norska, tog sin femte seger i O-Ringen. Trots att hon startade hela 4,12 efter ledande Anna Närhi kunde hon till slut vinna med en segermarginal på hela 6,34.

– Jag märkte att Anna var ganska trött i benen. Jag orkade lite mer även om jag också var ganska trött. Efter det försökte jag bara ta en kontroll i taget, säger Niggli till oringenonline.se.

Annons

– Alla i världseliten är inte här men för mig är det verkligen jättestort.

På elfte plats kom Elin Carlsson från Pan-Kristianstad. Efter en trög start har det gått bättre och bättre för Skurupstjejen som blev totalt 15:e i klassen.

– Det var tufft de första dagarna då jag kom direkt från Student-VM i Finland, säger Carlsson som där blev sjua på långdistansen endast ett par minuter från en medalj.

– Jag är nöjd med min insats då jag jämfört med i fjol tagit stora kliv framåt.

Carlsson har trots de jobbiga banorna njutit av dagarna i Örnsköldsvik.

– Vi har orienterat i en fantastisk miljö med en hänförande utsikt.

För Nelly Carlsson blev det totalt en 44:e plats efter att hon blivit 52:a på slutetappen.

Herrklassen vanns i stor stil av Haldens Magne Daehli. Han var fem minuter före närmaste konkurrent. Fyra på fredagen var Pan-Kristianstads Ola Martner som totalt hamnade på elfte plats.

Göingarnas Fritjof Axelsson blev till slut 60:e i H20 elit medan klubbkamraten Hilda Axelsson slutade 79:a i D18 elit.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons