Annons

Transatlant klar för Teemu Elemos OIK

Sport Välväxt och spelskicklig amerikan ansluter.
Sport • Publicerad 27 juli 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Brett Lucas, här i Minnesota Owls-tröja. Foto: Privat
Brett Lucas, här i Minnesota Owls-tröja. Foto: Privat

Brett Lucas kommer från början från Illinois men har hunnit med både att spela juniorhockey i sitt hemland med Seattle Totems, Minnesota Owls och Central Wisconsin Saints, att spela i Tyskland med Bergisch Land och att spela ett år i Sverige med Svenstavik (där han gjorde 13 poäng på 18 matcher). Nu förstärker han Osby, där han är tänkt som en poängcenter. Som med alla andra kontrakt i OIK kan kontraktet brytas om han inte har tagit en plats i laget den 1 oktober.

– Brett är en välväxt kille som gjorde mycket poäng i fjor trots att han spelade för ett bottenlag. Han har definitivt division 2-kapacitet, säger OIK:s sportchef Ted Holmgren.

Annons

– Vi hoppas han går in och tar plats som första- eller andracenter. Samtidigt kommer det inte att vara så stor skillnad mellan första- och sistakedjan i år, vi skall kunna köra med hela jävla laget, fortsätter Holmgren och tillägger:

– Det får inte vara den obalansen vi hade i fjor, då var det några som fick alldeles för mycket istid.

Teemu Elemo, som befinner sig i Finland ett par veckor till, betonar att truppen inte är färdig ännu.

– Vi håller ögonen öppna efter två–tre spelare till men det är ingen rusch, det får ta den tid det tar, säger han.

– Vi jobbar fortfarande med att få in en back till och två forwards. Särskilt backen behövs, förtydligar Ted Holmgren som under den närmaste tiden kommer att presentera fler namn.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons