Annons

Försvarsmakten marcherar i Pride

Sverige Försvarsmakten kommer att delta under Europride med flyguppvisningar, seminarium och parad, uppger myndigheten på sin hemsida.
Publicerad 30 juli 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Skärmdump från Försvarsmaktens hemsida.
Skärmdump från Försvarsmaktens hemsida.

I slutet av förra veckan drog årets Europride igång i Stockholm och Göteborg. I år är första gången som det internationella Pride-evenemanget arrangeras i Sverige.

En av deltagarna är Försvarsmakten som inför sin medverkan lanserat kampanjen "We don't always march straight". På en av kampanjens bilder syns soldater med regnbågens färger målade i ansiktet.

Annons

"Vi står upp för de värderingar vi är satta att försvara. Försvarsmakten är en inkluderande arbetsplats där vi ser varandras olikheter som en styrka", skriver Försvarsmakten på sin hemsida.

Under veckan arrangeras seminarier, musikuppvisningar och fotoutställningar. Mest uppseendeväckande kan dock vara lördagens planerade fallskärmshoppning då försvarspersonal väntas dyka mot marken tillsammans med en regnbågsflagga.

Samma dag marcherar försvaret i den stora Prideparaden, tillsammans med bland annat Försvarshögskolan.

Oscar Schau
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons