Annons

Vittsjös Lasse Lindén SM-tvåa i slalom

Sport • Publicerad 30 juli 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Lasse Lindén efter väl förrättat värv vid SM i Mariestad. 
Foto: BOSSE LINdÉN
Lasse Lindén efter väl förrättat värv vid SM i Mariestad. Foto: BOSSE LINdÉN

För någon vecka sedan var den svenska eliten samlad i Karlstad och då vann Nyköpingsåkaren och Lasse Lindéns träningskompis Bogne även där.

– Han var tre bojar före där och tre idag men visst hade jag siktat på att vinna, berättade Lindén som var näst bäst redan under kvalet.

Annons

– I semifinalen åkte jag bara för att ta mig till final.

Förutom Lindén och Bogne var det Felix Blomqvist från Nora som kvalificerade sig till finalen. Även Lindéns klubbkamrat från Vittsjö, Noa Johansson, fanns med i Karlstad men fick nöja sig med en nionde plats bland 23 åkare.

I finalen var det Jakob Bogne som åkte bäst medan Lasse Lindén höll Felix Blomqvist bakom sig och grejade silvermedaljen.

Blomqvist var förövrigt den åkare som blev svensk mästare sammanlagt.

– Väldigt bra tävlingsförhållande och inga problem med vindar i Mariestad, berömde Lasse Lindén tävlingsbanan.

Vad blir det för tävlingar för dig före EM?

– Egentligen bara en som går i Nyköping, alltså nästan på hemmaplan för mig, förklarar Lasse Lindén som trots att han fortfarande tävlar för Vittsjö VSK är bosatt i Stockholm där han också studerar och arbetar.

En hel del av träningen sköter han i Sigtuna och Nyköping.

– Sedan är det väl inte officiellt ännu vilka som kommer med till EM men förmodligen blir det väl Rogne och jag och ytterligare ett antal andra, svenska åkare.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons