Annons

Gunnarsson bäst i London

Sport • Publicerad 31 juli 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Kusinerna Eliaz Olsson och Ottilia Gunnarsson höll sig väl framme i ungdomstävlingen Youth London International. Eliaz blev sjätteplacerad medan Ottilia tog hem slutsegern. FOTO: PRIVAT
Kusinerna Eliaz Olsson och Ottilia Gunnarsson höll sig väl framme i ungdomstävlingen Youth London International. Eliaz blev sjätteplacerad medan Ottilia tog hem slutsegern. FOTO: PRIVAT

Den tionde upplagan av Youth London International pågick under tre dagar där killar och tjejer tävlade tillsammans med ett särskilt handikappsystem. Det var för övrigt första gången sedan 2012 som Sverige hade en spelare med i tävlingen.

Hässleholmsklubbarna BS Hässle och BK 59:an var representerat av två bowlare i Londontävlingen där spelare upp till 21 år fick deltaga. Ottilia Gunnarsson spelar i BS Hässle medan Eliaz Olsson har nya elitserielaget BK 59:an som klubbadress.

Annons

Gunnarsson, som är bosatt i Ullstorp, fick ingen bra start på tävlingen.

– Spelet stämde inte i kvalet men till slut lyckades jag ta en av de sista platserna till nästa steg, säger ”Tilly” som klarade detta genom att hon hade högsta enkelserie bland de åtta som spelades.

Efter kontakt med sin tränare Michael Wegner övervann hon sin nervositet. Gunnarsson hade sedan inga som helst problem att ta sig genom det första finalsteget som bestod av fyra serier.

Det betydde att hon var en av de 16 spelare som var med och spelade om slutsegern som avgjordes i cupform genom direktutslagning.

Efter segrar mot Sander Kastaas-Lindstad, Brett Armer, Frank Stephenson, Hannah Ailes och Robbie Bowden var Gunnarsson klar för slutfinalen.

Där mötte Hässlespelaran engelsmannen Caspar Macleod. Efter en jämn final vann ”Tilly” med 171–170.

– Jag hade 15 i handikapp medan Caspar hade 10. Finalen avgjordes i det allra sista slaget där jag behövde en spärr.

Var du nervös?

– Jag var inte det utan tänkte bara att nu tar jag det, säger Gunnarsson.

Som kunde vinna trots att hon för ett tag sedan åkte på sin andra korsbandsskada efter fotbollsspel med FC Hessleholm.

Annons

– Då det var det högra knäet denna gång så var det inga problem då jag går fram med den vänstra foten när jag bowlar, förklarar Olivia Gunnarsson.

Eliaz Olsson gjorde ett suveränt bra kval i sin reentry och kvalade in som sjua. Han stod över steg 1 i finalen men förlorade sedan precis innan stegfinalen. Till slut blev det dock en fin sjätteplats.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons