Annons

Sällström klar för Paris FC

Sport Vittsjös anfallsstjärna flyttar till Frankrike.
Sport • Publicerad 1 augusti 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Linda Sällström i vårsäsongens match mot Hammarby. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Linda Sällström i vårsäsongens match mot Hammarby. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Som Norra Skåne tidigare har avslöjat kommer Linda Sällström att spela höstsäsongen i Paris FC. Redan onsdagen den 25 juli kunde Norra Skåne rapportera detta. Nu bekräftar Vittsjö övergången – och berättar samtidigt att Sällströms ersättare är på väg in.

– Vi har ett par spelare på provträning. Det rör sig om en från Norden och en från utanför Norden, säger Vittsjös sportchef Erika Nilsson till Norra Skåne.

Annons

Klubben är i första hand ute efter en direkt ersättare för Sällström och det ser inte ut att bli flera.

– Vi vill i första hand ha in en (1) ny forward, säger Erika Nilsson.

Linda Sällström har gjort sju mål på elva matcher och i fjor gjorde hon 15 mål för Vittsjö. Klubbledningen är väl medveten om att sådan målproduktion inte är lätt att ersätta.

– Det är absolut svårt och inte bara för oss. Linköping och Rosengård letar också med ljus och lykta efter bra anfallare, säger sportchef Nilsson.

Det är bara bättre målskillnad som håller Vittsjö över nedflyttningsstrecket när halva säsongen är spelad.

Är ni oroliga inför hösten?

– Absolut, det skall vi inte sticka under stol med att vi är, säger Erika Nilsson.

Förutom att Vittsjö hoppas förstärka anfallet innan transferfönstret stänger 11 augusti (på lördag nästa vecka) finns det också förhoppningar om att befintliga spelare skall ta nästa steg.

– Vi har andra bra anfallare som inte har spelat i den utsträckningen eftersom Linda har spelat 90 minuter i varje match, säger Nilsson.

– I matchen senast (söndagens träningsmatch mot Rosengård) prövade vi lite olika lösningar. Vi har Ebba Hed, Clara Markstedt, Hannah Wilkinson...

Annons

Linda Sällström var på väg bort från Vittsjö redan inför säsongen men valde då att bli kvar. I sommar tackade 30-åringen först nej till ett anbud från en klubb i England men villkoren som Paris FC erbjöd visade sig sedan vara alldeles för bra för att kunna motstå.

– Det här är kanske Lindas sista chans till ett proffsäventyr. Det går inte att stoppa en spelare som har meddelat att hon vill lämna, säger Erika Nilsson.

Enligt vad Norra Skåne erfar har Sällströms kontrakt med Vittsjö varit strukturerat på ett sådant sätt att klubben inte formellt har kunnat stoppa henne från övergångar till vissa klubbar, däribland Paris FC.

Vittsjös försök att behålla Sällström har därför begränsats till övertalningsförsök. Men Linda Sällström tillhör nu Paris FC.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons