Annons

Tyringe satsar på sin egna produkter

Sport • Publicerad 1 augusti 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Johannes Wallin är en av fyra juniorer som flyttas upp i Tyringes A-trupp. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Johannes Wallin är en av fyra juniorer som flyttas upp i Tyringes A-trupp. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM

Felix Hesselbom (född -00), Johannes Wallin (född -00) och Adam Ringdahl (född -99) kommer från Tyringes egna ungdomsled medan Jonathan Edlund (född -98) hämtas in från Sölvesborg.

Av dem är Hesselbom back medan övriga är forwards.

Annons

– Felix är tillbaka i Tyringe efter att ha prövat på A-lagsspel i Osby och Glimma, berättar Filip Steensbjerre som fortsätter beskriva sina nya forwards:

– Både Johannes och Adam har redan debuterat i Tyringes A-lag. Jonathan spelade förra säsongen några matcher med Sölvesborg i tvåan.

Med detta ska höstens Tyringebygge vara klart.

– Vi har 15 forwards, åtta backar och två målvakter. I nuläget är det den trupp som vi kommer att ställa på isen nästa vecka, säger Filip Steensbjerre som bara har kvar att göra klart med en ny assisterande tränare till Henrik Alfredsson.

– Det har högsta prioritet nu och målsättningen är att vi ska kunna presentera honom nästa vecka.

Är du nöjd med truppens sammansättning?

– Ja, det är jag. Vi har fått in lite spelare med högre ålder. Ska vi slussa in yngre spelare måste de ha någon att se upp till, menar Tyringes sportchef.

– Jag är själv en egen produkt så jag vet vad det handlar om. Om jag får bestämma så ska vi inte välja någon utombys om vi har egna juniorer på samma nivå.

Men samtidigt menar Steensbjerre att man måste vara realistisk.

– Det är min uppgift att utvärdera truppen och att om det behövs se till att nya spelare kommer in innan transferfönstret stänger i januari.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons