Brons

Sport • Publicerad 3 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Fram till semifinalen gjorde de svenska tjejerna en fantastisk upphämtning då de efter första dagens spel bara låg sexa. Laget, bestående av Sofia Myllymäki (Göteborg), Hanna Engberg (Kalmar), Alida Molander (Göteborg) och Cajsa Wegner, hade 33 poäng upp till Finland på sista medaljplats.

Men efter spel i världsklass tog de sig upp till fjärde plats och därmed spel om medaljerna i arenan Allen Park.

Det svenska laget fick ihop 4956 poäng. Japan kom femma och missade medaljplatsen med 53 poäng. Cajsa Wegner hade högst snitt i det svenska laget under de tre avslutande serierna med höga 242,67 poäng.

– Vi lade upp en ny gameplan och vi hade en positiv inställning inför passet. Vi fokuserade på att hålla bollen i fickan och ta ett slag i taget och visste att vi inte hade långt upp till topp 4, sa Wegner till swebowl.se efteråt.

Perstorpstjejen var oerhört nära ett brons i all-event där resultaten från de tre tidigare tävlingarna räknades samman.

Men 20-åringen fick nöja sig med en fjärdeplats endast 25 poäng ifrån Koreas Sunhwa Hong som tog bronset.

Guldet i All-event gick till Nur Syazwani Sahar från Malaysia som snittade 218,72 över mästerskapets 18 serier medan Juliana Botero från Colombia tog silvret.

– Självklart är det surt, jag visste inte att jag var så nära men samtidigt är jag väldigt nöjd med dagens spel. Jag känner att om jag skulle hitta de där 25 poängen någonstans så är det i en serie i singelspelet, säger Cajsa Wegner.

Wegner har tidigare under JVM taget ett brons i dubbelspelet tillsammans med Alida Molander. Hon inledde med en 15:e plats i singel.

Cajsa Wegner avslutar mästerskapet idag fredag med cupspelet Masters dit de 24 bästa spelarna i VM–turneringen har kvalificerat sig.

Efter sin fjärde plats i all-event Cajsa står över det första steget.

Där går Alida Molander in efter sin 18:e plats. Hanna Engberg och Sofia Myllymäki har spelat färdigt då de inte lyckades ta en plats bland de 24 bästa.

Korea vann finalen i fyrmanna mot USA med klara siffror efter tre serier.