HIF föll hemma men IFK Hässleholm vann i Lindsdal.

Sport Hässleholm IF:s kamp i bottenstriden av fotbollstvåan fortsätter.
Gästernas Tom Stahre i en duell med HIF:s Joel Wedenell.
Gästernas Tom Stahre i en duell med HIF:s Joel Wedenell. Foto: STEFAN SANDSTRÖM

Hässleholm IF:s kamp i bottenstriden av fotbollstvåan fortsätter.

Detta efter 0–2, halvtid 0–0, hemma mot IFK Berga.

– Våra misstag straffas hårt - men det är väl kanske så det är när man ligger där vi gör i tabellen, menade HIF-tränaren Dan Olofsson.

Spelmässigt var annars det här hemmalagets match och chanser saknades inte. Joel Wedenell hade bollar både i insidan och utsidan av Bergastolparna men utan att få målutdelning.

Gästerna gjorde 0–1 i den 60:e minuten efter en billig straff sedan målvakten Jonas Osberg tvingats fälla en Bergaspelare. Inhopparen Andree Larsson Camillo sköt 0–1 från elva meter och i den 88:e minuten fastställde sedan David Garrett slutresultatet efter ett dåligt uppspel av hemmalaget.

IFK Hässleholm tog tre viktiga poäng när man bortaslog jumbolaget Lindsdal med matchens enda mål. Segerskytt blev Gustaf Lindroth i den 75:e minuten och tränaren Daniel Nilsson var nöjd:

– Vi äger bollen i den första halvleken och det lönar sig i den andra när de är så trötta att man inte ens orkar göra en forcering på slutet, ansåg IFK-tränaren.