Annons

Jumbolag väntar IFK i omstarten

Sport • Publicerad 4 augusti 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

De gulsvarta generalrepeterade för en vecka sedan med seger mot Kvarnby, som spelar i den västra tvåan, som besegrades med matchens enda mål.

IFK gjorde en bra match trots att de saknade spelare som Danny Gunnarsson, Gustaf Lindroth, Simon Henningsson och Mike Andrew.

Annons

Gunnarsson och Lindroth är nu friska från sina förkylningar och åter tillgängliga för spel medan det är mer tveksamt med Henningsson och Andrew.

– Simon har lite känningar och är antagligen inte med mot Lindsdal. Mike är igång med träningen så där tar vi ett beslut efter sista träningen, säger Nilsson.

Målvakten Alexander Nilsson är sjuk och därmed inte aktuell för spel. Där går troligtvis Adam Larsson in och ersätter.

En spelare som saknades under en stor del av våren var lagkaptenen Linus Svensson. Han var tillbaka i sista vårmatchen mot Nässjö från sin knäskada.

– Det syntes under hans bortavaro då vi hade problem med stabiliteten. Hans ledaregenskaper och kommunikation på planen är viktiga för oss, säger Daniel Nilsson som har stor respekt för Lindsdal.

– De avslutade våren med sex poäng på tre matcher. Dessutom har de fått tillbaka den duktige forwarden Mergim Pllana från Oskarshamn.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons