Annons

Ännu ingen brist på vatten

Hässleholm Fortsatt stabil nivå i Hässleholm, men i byarna utanför sjunker de. Så kan man sammanfatta grundvattennivåerna i Hässleholms kommun, där det fortfarande är tillåtet att vattna gräsmattorna.
Hässleholm • Publicerad 6 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Förra veckan sällade sig Perstorp till den långa rad av kommuner som infört bevattningsförbud. Trots brist på regn konstaterar Jan Sjöström, driftingenjör på Hässleholm Vatten, att läget är stabilt på vattenfronten. Åtminstone vad gäller Hässleholm med omkringliggande tätorter.

– I de mindre orterna, som Nävlinge och Verum, men även Vittsjö och Emmaljunga, är det fortsatt sjunkande grundvattennivåer, men vi bedömer inte att de har någon risk att bli utan vatten som det ser ut. Däremot kan man vara beredd på att det kan bli problem om det inte kommer regn inom de närmaste veckorna.

Annons

Även om det inte råder bevattningsförbud vill han ändå uppmana alla till att tänka sig för lite extra.

– Vi har gått ut med en uppmaning på vår hemsida om att spara på vattnet och överlag tycker vi folk hörsammat det.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons