Annons

Stjärnkock är död

Personligt Joël Robuchon blev 73 år gammal.
Personligt • Publicerad 7 augusti 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Den franske stjärnkocken Joël Robuchon, har avlidit i en ålder av 73 år.

Han har hyllats över hela världen för sina kulinariska insatser och är särskild känd för sin potatismos.

Annons

Han var född i Poitiers och tog vid 29 års ålder över ledarskapet för över 90 kockar vid Concorde Lafayette hotell, som dagligen serverar tusentals matgäster.

Redan första året fick han ta emot sin första Michelin stjärna, följt av den andra året därpå och en tredje därefter. Tre Michelin på tre år är Joël Robuchon ensam om.

Under tio år rönte hans restaurang stora framgångar och 1994 startade han restaurangen Joël Robuchon som av International Herald Tribune utsågs till ”Världens bästa restaurang”.

Vid 50-års ålder drog han sig tillbaka från restaurangvärlden men satsade istället på tv, tillsammans med Guy Job.

I över tio år har de medverkat i tv-showen Bon Appetit Bion Sûr och sedan 2011 har han varit programledare för tv-showen Planète Gourmande som har gjort succé över hela världen.

2003 öppnade det första l’Atelier de Joël Robuchon i Paris och därefter har den framgångsrika restaurangen spridit sig till bland annat Las Vegas, New York, London, Hong Kong, Taipei och Singapore.

2014 öppnade l’Atelier de Joël Robuchon i Bangkok och två år senare i Shanghai, Miami och Genève.

Joël Robuchon har tagit emot många fina utmärkelser genom åren.

Norra Skåne
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons