Annons

Generationsskifte i Tyringe

Sport • Publicerad 9 augusti 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Tyringes konståkare har gått på is i veckan. Här är några av åkarna på onsdagens sena pass flankerade av tränarna Li Bäckdal och Rose Kathy. FOTO: JAN RYDÉN
Tyringes konståkare har gått på is i veckan. Här är några av åkarna på onsdagens sena pass flankerade av tränarna Li Bäckdal och Rose Kathy. FOTO: JAN RYDÉN

Det har hänt en hel del i Tyringe KS under sommaruppehållet. Bland annat har Dick Nordström tagit över ordförandeklubban efter Oscar Löfroth som valde att stiga av sin post.

– Jag har meddelat att jag kan tänka mig att fortsätta som ordförande, säger Nordström som i så fall blir vald vid årsmötet den 29 augusti.

Annons

Dick Nordström är 35 år och har två döttrar som bägge håller på med konståkning i TKS.

– Vi har strax över hundra aktiva åkare i klubben, hälften i konståkningsskolan de andra i skridskoskolan, berättar Nordström.

Den här veckan kickar klubben igång den nya säsongen med ett uppstartsläger hemma på Tyrs Hov. Konståkarna tränas av Rose Kathy och Li Bäckdal.

Kathy är ett bekant namn då amerikanskan har varit i TKS de två senaste åren medan Bäckdal ersätter Michaela Kristensson som i stället ska satsa på sina studier.

– Min första arbetsdag var i måndags då lägret drog i gång. Det har sedan dess varit full fart i hallen, berättar Li Bäckdal.

Bäckdal kommer närmast från Osby Konståkningsklubb men har dessförinnan varit i klubbar som Trelleborg, Leksand och Sandviken.

– Då jag känner Rose (Kathy) sedan tidigare tyckte jag, då tränarjobbet blev ledigt, att det var ett bra tillfälle att få jobba med henne, säger Bäckdal.

– Vi har många likheter som tränare och kommer att dela på ansvaret och jobba som en enhet.

Tyringe har under de senaste åren haft en åkare i Elitserien. Men så blir det inte denna säsong då klubbens stjärnåkare Danielle Kristensson flyttat till Karlskrona för att plugga.

– Lite synd men vi får i stället satsa på våra unga åkare i år, menar Li Bäckdal.

Annons

Tyringe kommer under säsongen att arrangera en klubbtävling för B-åkare i februari 2019.

I tävlingen kommer också några inbjudna A-åkare få vara med.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons