Annons

Känner du igen husen?

Personligt Vet någon var dessa hus finns?
Personligt • Publicerad 9 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Anders Håkansson har i sitt familjearkiv bilder på två fastigheter som han inte har lyckats identifiera. Han ber därför Norra Skånes läsare om hjälp.

Bilderna är troligen tagna på 50-talet och hans morfar, Otto Johansson, poserar framför ett av husen som möjligen kan ha anknytning till hans barndom.

Annons

Otto Johansson var född i Lehult 1888, son till Johannes Jeppsson och Assarina. På 1920-1930-talet flyttade de till Ängelholmstrakten men Otto återvände till Vittsjö 1954 med sin hustru Anna. Otto Johansson hade även anknytning till Skånes Värsjö och Markaryd.

Anders Håkansson undrar om det finns ättlingar kvar till Otto Johanssons syskon: Anton Bergkvist, Emma Hallberg eller Sigrid Holmberg? I så fall finns det kanske fler foton på de bägge husen?

Har ni några upplysningar, går det bra att skriva till: personligt@nsk.se så förmedlar vi det vidare till Anders Håkansson.

bild 1/2
PRIVAT BILD
Otto Johansson framför ett av husen som Anders Håkansson vill ha information om. 
PRIVAT BILD
PRIVAT BILD
Otto Johansson framför ett av husen som Anders Håkansson vill ha information om. 
PRIVAT BILD
Marie Strömberg AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons