Annons

Vittsjö vill ha revansch på Kalmar

Sport Nykomlingarna IFK Kalmar har bara vunnit en av tolv matcher i Damallsvenskan.
Sport • Publicerad 10 augusti 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Matt Ross hoppas att laget tar med sig spelet från Linköpingsmatchen senast.
Foto: STEFAN SANDSTRÖM
Matt Ross hoppas att laget tar med sig spelet från Linköpingsmatchen senast. Foto: STEFAN SANDSTRÖM

Nykomlingarna IFK Kalmar har bara vunnit en av tolv matcher i Damallsvenskan. Och den matchen kom på Vittsjö Idrottspark den 29 april. Idag vill Matt Ross och Vittsjölaget gärna ta en revansch på bortaplan i Kalmar.

– Vi försöker att inte fokusera på att det är just Kalmar vi möter men samtidigt är det en farlig match för oss eftersom motståndarna har allt att vinna med tanke på tabelläget, säger Vittsjötränaren Matt Ross.

Annons

– Att vi förlorade hemmamatchen anser jag var en mental historia eftersom vi kom från vinsten mot Linköping (3-2) och alla trodde vi skulle slå Kalmar. Nu vet vi vad vi måste prestera för att vinna.

Så sent som i torsdags fick Ross & co klart med forwarden Tiffany Cameron men hon finns ännu inte med i truppen på ett par veckor.

– Det kan ta olika lång tid med pappersarbetet men det lär dröja lite innan hon är på plan vilket vi varit medvetna om, förklarar Vittsjötränaren som åtminstone kan redovisa den glada nyheten att målvakten Chandra Bednar är tillbaka på bänken.

– Hon har gått för fullt på träning i två veckor och det är förstås skönt för oss.

I övrigt är hela Vittsjötruppen tillgänglig och efter insatsen i Linköping dessutom full av optimism.

– Förklarade för tjejerna efter matchen i Linköping att det var vår spelmässigt bästa match hittills under säsongen, berättar Matt Ross.

Tomas Gustavsson

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons