Det lossnade för HIF–IFK fick oavgjort

Sport Det blev poäng för bägge Hässleholmslagen i lördagens matcher i den Östra Götalandstvåan. HIF vann hemma på Österås mot Råslätt med 4–1 medan IFK spelade oavgjort 2–2 borta mot Dalstorp.
Sport • Publicerad 11 augusti 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Kramkalas i HIF efter ett av de fyra målen mot Råslätt. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM

HIF hade avgjort hemma mot Råslätt efter 18 minuter då de ledde med 3–0. Joel Wedenell gjorde 1–0 på en vacker bicicleta efter 10 minuter. Sedan såg Haris Crnalic till att HIF-ledningen utökades till 3–0 med två mål.

3–0 blev också paussiffrorna. I den andra halvleken gjorde HIF även 4–0 genom Burim Rexhepi vilket till slut blev 4–1 efter ett reduceringsmål från Jönköpingslaget.

IFK Hässleholm var ytterst nära tre poäng i Dalstorp. Västgötarna kunde kvittera när det endast återstod fem minuter av matchen.

Dalstorp tog ledningen på en straff i den 23:e minuten. I den 36:var det IFK:s tur att få straff efter det att en hemmaförsvarare fått handen på bollen på ett inlägg från Danny Gunnarsson. Gustaf Lindroth var säker exekutor och förvandlade ställningen till 1–1. IFK kunde också gå till pausvila med 2-1 på ett välplacerat hårt skott från Philip Bengtsson.