Annons

”Nye” Henryson ser positiva HIF-tecken

Sport • Publicerad 11 augusti 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Anton Henryson har spelat i HIF:s alla 14 matcher så här långt i serien. Foto: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV
Anton Henryson har spelat i HIF:s alla 14 matcher så här långt i serien. Foto: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

– Namnbytet kom i samband att jag gifte mig med Ebba (Holmberg) och är en liten ”hyllning” till min farfar som hette Henry, berättar Anton, före detta Persson, som är inne på sin sjunde säsong med det grönvita Hässleholmslaget.

Innan dess spelade han också i IFK Hässleholm 2010.

Annons

Och 2018 har visat sig blir den jobbigaste säsongen för laget som för ovanlighetens skull kämpar i nedflyttningsregionerna.

– Matchen mot Berga var ett ganska typiskt exempel på hur säsongen sett ut, säger Anton Henryson om 0–2-förlusten hemma trots ett spelövertag och jättechanser till mål.

– Det är möjligt att det sitter en del i huvudet och att laget tappar energi när vi känner att det går emot i matcherna.

För laget har det bara blivit tre trepoängare på hela säsongen och nu har man också ett gap på fyra poäng upp till nionde laget i tabellen som är – just det – IFK Hässleholm.

Det finns de som menar att ni inte har tillräckligt bred trupp i år?

– Tycker nog att vi har spelare för att ligga betydligt bättre till i tabellen men visst saknar vi kanske samtidigt spelartyper som Fabricio (Cardaccio) och ”Gazz” (Gazmed Xhemajli), menar Henryson.

Det lite märkliga med HIF:s svaga säsong i serien är samtidigt att man går bra i cupspelet både när det gäller Svenska Cupen (allsvenska Trelleborgs FF nästa) och DM (division ett-laget Lunds BK).

– Ja, det är ju lite märkligt, skrattar Anton Henryson som dock har fullt fokus på lördagsmatchen mot Råslätt på Österås.

Ni föll med 0–2 mot det laget i Jönköping?

– En märklig match under märkliga förhållanden, säger han.

Annons

– Vi hittade knappt till planen som låg mitt i ett bostadsområde och underlaget var dessutom inte av division två-standard. Vi dominerade första halvlek men fick ett oväntat baklängesmål i 44:e minuten och sedan tappade vi.

Dags för er att ta revansch?

– Det skall absolut vara möjligt med tanke på hur förra matchen såg ut och vi behöver ju poängen, menar Anton Henryson.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons