Viktiga tre poäng för Vittsjö

Sport Vittsjö GIK fick en skön revansch på IFK Kalmar efter vårförlusten hemma på Idrottsparken. De kunde vinna med 3–0 på Gröndals IP efter 2–0 i paus.
Sport • Publicerad 11 augusti 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Med åtta mål och tre målgivande passningar satte Michelle de Jongh personligt poängrekord.             Foto: Stefan Sandström
Med åtta mål och tre målgivande passningar satte Michelle de Jongh personligt poängrekord. Foto: Stefan Sandström

Matchen i Kalmar blev dramatiskt på mer än ett sätt. Då en timme spelats drog ett kraftigt åskoväder fram över östra Småland vilket gjorde att domaren Niklas Andersson bröt matchen för en och en halv timmes uppehåll.

– Vi tvingades byta från naturgräs till konstgräs där matchen färdigspelades, berättar Vittsjötränaren Matt Ross.

Då hade Vittsjö redan ett bra grepp om matchen då de var i ledningen med 2–0. Två mål som kom i mitten av den första halvleken

Clara Markstedt gjorde 1–0 i den 24:e minuten på passning från Michelle de Jongh. Fyra minuter senare kom även 2–0 och denna gång var det de Jongh som var målgörare.

Emma Lundh byttes in i Vittsjö då en kvart återstod. Det var också hon som fick spika Vittsjös segersiffror till 3–0 med sitt första mål för året.

– Det var en riktig lagseger som togs under extraodinära förhållande. Därför ger jag laget ledigt från morgondagens träning., säger Ross som var mycket nöjd med sitt lag.

– Vi var mer eller mindre tvingade att vinna. Dagens tre poäng gör nu att vi närmar oss mittenregionerna av tabellen.