Annons

Får djurförbud på grund av tjock katt

Hörby Katten var gravt överviktig – men ägaren, en kvinna från Hörby, vägrade ta henne till veterinären. Nu förbjuds Hörbykvinnan ha djur.
Hörby • Publicerad 13 augusti 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: TT
Foto: TT

Det var i början av januari 2017 som länsstyrelsen genomförde en oanmäld kontroll hemma hos en kvinna i Hörby kommun.

En av kvinnans katter var gravt överviktig och länsstyrelsen beslutade att förelägga kvinnan att omedelbart lägga om kattens matvanor.

Annons

Länsstyrelsen tyckte att kvinnan skulle ta katten till veterinären, men det ville inte kvinnan.

Det dröjde till i slutet av maj innan polisen verkställde beslutet, men då togs katten till veterinären för en undersökning.

Nu förbjuds kvinnan i Hörby att ha djur. Länsstyrelsen skriver i sitt beslut att kvinnan som djurhållare har brustit i sin handlingsplikt genom att inte vidta nödvändiga åtgärder för att skydda och vårda de djur som hon haft hand om.

Eftersom kvinnan också brutit mot flera punkter i det beslut om föreläggande som riktats mot henne, är beslutet, skriver länsstyrelsen, av väsentlig betydelse ur djurskyddssynpunkt.

Erika Dahlin JönssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons