Annons

Vill ha fler privata sjukhus i regionen

Skåne Lägger fram förslag om ”gated hospitals”.
Publicerad 13 augusti 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Pontus Lindberg och Carl Johan Sonesson, regionråd för Moderaterna i Region Skåne. Foto: Camilla Landin
Pontus Lindberg och Carl Johan Sonesson, regionråd för Moderaterna i Region Skåne. Foto: Camilla Landin

Förra veckan stod det klart att Alliansen i Region Skåne strävar efter att bli största block efter valet. Det har presenterats en gemensam strategi inför kommande regionval och det finns många likheter med hur Moderaterna väljer att presentera sina vallöften.

Annons

Något som har varit omskrivet under 2018 har varit sjukhuset i Simrishamn som drivs privat. De rödgröna partierna anser att regionen bör stå för driften – Moderaterna tvärtom. Moderaterna vill dessutom i nästkommande valperiod se över driften av Ängelholms sjukhus.

För att minska vårdköerna vill Moderaterna utöka vårdvalen. Tio nya vårdval, där bland annat allmänpsyikiatrin, barnsjukvården och öron/näsa/hals prioriteras, ska införas nästkommande mandatperiod.

Apropå otrygga vårdplatser föreslår Moderaterna att man ska ha bättre koll på vem som rör sig på sjukhusen och lägger fram en modell som kallas ”gated hospitals”. Det innebär att man hägnar in sjukhusområdena runt akutområdena.

Camilla Landin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons