Annons

Femtedel kvar av investeringsbudget

HÄSSLEHOLM Investeringen för nätverksutbyggnaden blir årets tredje uttag ur kommunstyrelsens budget för oförutsedda investeringar. Återstår gör nu en femtedel av vad som fanns att spendera.
Hässleholm • Publicerad 14 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

PCB-saneringen av Qpoolen gick på knappt 1,3 miljoner, och förbättringsåtgärder av Magnarpskolonin på det dubbla. Om kommunstyrelsen beslutar enligt förslaget krymper budgeten för oförutsedda investeringar med ytterligare 4,1 miljoner kronor.

– Detta kan inte klassas som driftskostnader, utan är en investering fullt ut. Det gör att vi kan ta pengarna från den budgeten, säger Gunilla Edvinsson, ekonom på kommunledningskontoret i Hässleholm.

Annons

Summan på 4,1 miljoner kronor ska täcka såväl inköp av tekniska attiraljer, som montering från den entreprenör som väljs.

Kvar av de ursprungliga tio miljonerna är sedan just över två miljoner kronor. De ytterligare 29,3 miljonerna som hela uppgraderingen till skolorna skulle kostat hänvisas i stället till höstens budgetberedning för nästa års budget.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons