Annons

”Fortfarande stök, men lugnare…”

OSBY Fältassistenter och nattvandrare ska göra Glimåkra tryggare. Och situationen har blivit bättre konstaterar båda läger.
Östra Göinge • Publicerad 16 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

– Men där är fortfarande stökigt med häng, men lugnare, konstaterar Malin Eriksson, en av tre fältarbetare som har hela Östra Göinge som arbetsfält.

Häng med ungdomsgäng, förtydligar Malin Eriksson.

Annons

Ett möte om otryggheten i byn som hölls den 31 maj blev bland annat startskottet för en effektiv nattvandring i byn.

Kontaktperson för nattvandrarna, som är organiserade i stiftelsen nattvandring.nu, är Sofi Aurell Nordlund, som också håller i Facebookgruppen för nattvandrarna i Glimåkra. Hon berättar att runt 35 personer anmälde sitt intresse efter mötet, men att så många som 160 personer har anslutit sig till Facebookgruppen.

Sofis erfarenhet är att det nu är lugnt i byn.

– Vi går ut i byn, som också innefattar Trollabadet, ett par kvällar i veckan. Ibland är vi fyra personer, ibland färre.

– Jag är överväldigad av intresset och upplever att engagemanget gett resultat.

Hon känner inte riktigt igen bilden av att stöket har fortsatt.

– Visst finns det gäng som sitter här och jag har också fått indikationer på att det förekommer droger, det har jag dock inte fått bekräftat, men jag tycker inte att ungdomarna gör något väsen av sig.

Hon tror att händelsen i Broby, där en ung man blev knivhotad och rånad på sin nya moped i somras, också har skapat oro i Glimåkra.

Fältassistenterna är nu alla tre tillbaka efter sommarledighet.

– Nattvandrarna har gett mycket, viktigt med vuxna på byn. Och också viktigt med samarbete mellan olika aktörer, till exempel socialen, skola, polis och personer som bor och verkar i byn, säger Malin Eriksson.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons