Annons

Avslag för boendekostnad

HÄSSLEHOLM Efter att familjen kom till Sverige i april i fjol bodde de först på hotell och sedan hos vänner innan de hittade en bostad att hyra.
Hässleholm • Publicerad 17 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Efter att familjen kom till Sverige i april i fjol bodde de först på hotell och sedan hos vänner innan de hittade en bostad att hyra. Socialnämnden gav ekonomiskt bistånd med maximala 7 231 kronor för boendekostnad, men avslog det belopp som var för att täcka resterande del av hyran samt driftskostnader. Fyra av biståndstillfällena överklagades till förvaltningsrätten i Malmö som upphävde beslutet och skickade tillbaka det till nämnden för mer utredning.

Socialnämnden kom fram till samma beslut i sin andra utredning, och förvaltningsrätten har nu avslagit överklagan. Rätten menar att den överklagande mannen brustit i skyldigheten att planera och söka lämpligt boende i god tid, och att det måste stått klart för mannen att familjen skulle sakna bostad och tillräckliga medel för försörjning när de kom till Sverige.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons