Annons

FC Rosengård får möta Ryazan i CL

Fotboll FC Rosengård får möta ryska Ryazan-VDV i 16-delsfinalerna i Champions League. Fredagens lottningen blev dramatisk då en av tävlingens ansvariga kollapsat och fick hjälpas av scenen.
Sport • Publicerad 17 augusti 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Foto: Collage/TT
Foto: Collage/TT

Champions League-lottningen som sändes live på Uefas hemsida blev oväntat dramatisk när Uefas tävlingsansvarige Anne Vonnez plötsligt kollapsade på scenen och fick hjälpas av, varpå sändningen bröts för en stund.

https://twitter.com/FotbollsArena/status/1030431029541199872

Annons

När lottningen avslutats stod det klart att FC Rosengård får möta ryska Ryazan-DK medan Linköping ställs mot Kharkiv.

– En helt okej lottning. Det fanns betydligt värre alternativ både geografiskt och sportsligt. Ryazan får väl anses tillhöra mittenspektrat, konstaterade FC Rosengårds tränare Jonas Eidevall direkt efter lottningen.

Han erkände sig ha liten koll på motståndet än så länge.

– Av det jag hunnit läsa mig till hittills så har de gjort starka resultat i den ryska ligan på sistone och de har några ryska landslagsspelare som jag sett spela. De verkar starka och stabila.

— FC Rosengård (@FCRosengard) 17 augusti 2018

Mats Klingen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons