Annons

IFK Osby spelar derby i Traryd

Sport I morgon blir det gränsderby för IFK Osby borta mot Älmhults IF. En match som flyttats till Traryd då Älmevallen inte kan bjuda på spelbart underlag.
Sport • Publicerad 19 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Osby får åka lite längre än tänkt för morgondagens derby mot Älmhult. På grund av att det varit bevattningsförbud i den sydsmåländska kommunen tillåter inte planen något spel.

– Nej, Älmevallen ska vara rejält risig, säger Osbytränaren Mattias Nilsson vars gäng nu i stället får spela på Skansborgs IP i Traryd.

Annons

– Det ska bli intressant då det är ett ställe jag aldrig spelat på.

Osbytränaren kan glädja sig åt att Otto Nilsson, Albin Ekström, David Berg och Vilgot Clauss, som inte var med i senaste matchen mot Gransholm, är tillbaka i laget. Men i stället så saknas nu Benjamin Persson, Ekrem Dibrani och Edem Hetcheli.

Den förstnämnde blev skadad i senaste matchen medan de bägge övriga är avstängda.

– Benjamin har varit och kollat sitt knä. De bedömde att det skulle röra sig om ett uttänjt ledband och han kommer att behandlas av en sjukgymnast. Jag hoppas att han kommer att kunna vara tillbaka i de sista seriematcherna, säger Nilsson.

Skadorna betyder att Nilsson får komponera ihop ett nytt mittbackspar.

– Jag kommer att flytta in ytterbacken Linus Persson på den ena platsen. Vilken som ska spela bredvid honom avgör vi strax innan matchstart.

Det blev förlust för Osby i vårderbyt hemma på Idrottsplatsen. Det rutinerade Älmhultslaget kontrollerade kampen och vann säkert med 2–0.

– De skar av ytorna för oss och fick matchen dit de ville och vann rättvist, erkänner Mattias Nilsson.

– Älmhult är pressade att vinna då de efter segern borta mot topplaget Älmeboda/Linneryd är med i toppstriden. Chanserna till poäng bör vara goda.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons