Annons

Vanneberga inte med i prioritering

Hässleholm • Publicerad 20 augusti 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
I onsdags beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott att satsa två miljoner på att renovera Vanneberga skola i år. Enligt tekniska nämndens arbetsutskott är sex andra lokaler mer högprioriterade. foto: arkiv/kristina höjendal
I onsdags beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott att satsa två miljoner på att renovera Vanneberga skola i år. Enligt tekniska nämndens arbetsutskott är sex andra lokaler mer högprioriterade. foto: arkiv/kristina höjendal

Sex olika projekt har listats i ett förslag från tekniska nämndens arbetsutskott som mest akuta att rusta upp. Listan har tagits fram tillsammans med nämnderna och tekniska förvaltningen. Däribland finns Grönängskolan, Silviaskolan och Syrsans förskola med som de lokaler som ska prioriteras först. I en kommentar till den föreslagna prioriteringslistan står det även att en förstudie om Vanneberga skola inte prioriteras, trots att den är sliten och har flera brister. Inte heller ett Ungdomens hus bedöms vara prioriterat.

De andra sex listade lokalerna bedöms vara mer akuta och mer angelägna att ordna.

Annons

Tekniska nämndens ordförande Arne Dahlström (KD) är kritisk till beslutet att satsa två miljoner på Vanneberga skola.

– Det här är mastodontidioti. När förvaltningen själva säger vilka lokaler som behöver prioriteras, menar han.

Han anser att Vanneberga skola inte är berättigad att satsas på.

– Det är inte motiverat att lägga flera miljoner på den, när det är 1 600 meter till Lejonskolan. Bara ett nytt kök i Vanneberga skola skulle kosta flera miljoner.

Han menar att de elever som åker buss till skolan lika gärna kunde åka buss till närliggande skola.

– De flesta elever bussas ju till Vanneberga skola, då kunde man lika gärna bussat dem till Lejonskolan, hävdar han.

De lokaler som ligger i topp på tekniska nämndens arbetsutskotts lista är väldigt nedgågna, enligt Arne Dahlström.

– Silviaskolan har alldeles för lite plats. Det är nödvändigt att ge dem mer utrymme. Vi får mycket statliga pengar för Silviaskolan, har vi då inte en skola med värdiga lokaler så är ju det risigt.

Även Grönängsskolans gymnastikhall ligger i topp i listan och den menar Arne Dahlström (KD) bör gå före Vanneberga skola.

– Gymnastikhallen vid grönängsskolan är totalt undermålig.

Bella Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons