Annons

Albin ser fram mot återkomsten till Österås

Sport • Publicerad 21 augusti 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Albin Nilsson, här i en match i Superettan mot Helsingborg förra säsongen, kommer till Österås och spel mot HIF ikväll.
Foto: BJÖRN SANDBERG/ARKIV
Albin Nilsson, här i en match i Superettan mot Helsingborg förra säsongen, kommer till Österås och spel mot HIF ikväll. Foto: BJÖRN SANDBERG/ARKIV

– Möjligt att jag spelat någon juniormatch på Österås sedan jag lämnade men annars blir det första gången sedan jag flyttade, förklarar Albin Nilsson som just nu befinner sig i en något jobbig återkomstfas efter en besvärlig skadeproblematik.

Efter sex säsonger och 110 matcher med Ängelholms FF:s A-lag i Superettan blev det en övergång till Trelleborgs FF inför 2017.

Annons

Och säsongen blev fylld med klang och jubel och allsvenskt avancemang – men också med skadeproblem.

Albin Nilsson körde dock hela försäsongen med de nya allsvenskarna men lagom till seriepremiären var det skadedags igen.

Nu ljumskproblem med ett bråck som gjorde att han fick opereras i början av sommaren.

– Kan kännas lite – som efter senaste matchen men annars är det bara bra med ljumsken, säger Albin Nilsson som gjorde comeback i förra veckan med Trelleborgs U21-lag som spelade 1–1 borta mot Värnamo.

Fotbollsfostrad i IFK Hässleholm och med regelbundna besök i den gamla hemstaden har Albin ganska klart för sig vad han kommer att möta ikväll.

– Ganska många killar som jag spelade med i pojkåren och eftersom jag brukar titta till Österås och derbyna i stan så vet jag ju att det finns en helt ny läktare där, skrattar Albin Nilsson.

Det var fotbollsmässigt klang- och jubel i Trelleborg förra hösten. Betydligt tuffare nu i allsvenskan?

– Jo, det är klart och visst har det varit en liten omställning för oss som då var vana att vinna matcherna, säger Albin Nilsson vars lag nu har fyra poäng upp till återkvalplats i allsvenskan.

– Men vi har samma målsättning nu som vi hade när säsongen började – nämligen att klara oss kvar i allsvenskan.

Och HIF kommer ni att köra över i cupen?

Annons

– Haha, den rubriken får du inte – jag har varit med för länge för det, skrattar Albin Nilsson.

– Alla matcher är svåra och det här lär inte bli något undantag. HIF har ju allt att vinna i en sådan här match.

Förutom Nilsson talar mycket för att Hässleholmspubliken får se en annan spelare i Trelleborgslaget som är på väg tillbaka.

Förra säsongens skyttekung, 34-årige Salif Camara Jönsson är på gång även om comebacken mot Sundsvall bara blev 35 minuter.

Camara Jönsson åkte på ett rött kort men har nu avtjänat starffet.

– Och Safid finns med i truppen till cupmatchen mot HIF, bekräftar Albin Nilsson.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons