Annons

Sportskytte i mässans fokus

På landet De stora vapenmärkena finns på plats liksom de kända betesbyggarna, här finns allt för hundägaren och som vanligt också underhållning för stora och små. Men i år satsar Jakt- och fiskemässa på Bosjökloster också lite extra på sportskytte.
Eslöv • Publicerad 22 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Tanken är att besökarna ska kunna prova på olika typer av skytte. Med på mässan är både OS-guldmedaljören Ragnar Skanåker och SM-vinnaren Pia Clerté.

Annons

Ragnar Skanåker, som tog sitt guld redan 1972 och därefter var med i ytterligare sex OS, behöver kanske ingen närmare presentation. Men Pia Clerté kan vara en lite nyare bekantskap.

Mässan har sin tyngdpunkt på jakt, fiske och hund, men som vanligt kommer det också finnas en hel del underhållning på det 20 hektar stora mässområdet. Bland annat uppträder Danne Stråhed på lördagen den 25 augusti och dagen efter är det dags för en sing along-föreställning för de yngsta med världens starkaste björn Bamse och hans kompis Lova.

På Speaker’s Corner inne i slottet avlöser de olika föredragen varandra. Bland annat pratar Poul-Erik Jensen om vad som är bra att odla för att gynna fältviltet. Nils Carlsson och Tom Espgård från Länsstyrelsen Skåne diskuterar hur skapar en viltstam i balans och Håkan Björk som driver Björks Ringsjön tipsar tillsammans med kocken Fredrik Örberg om hur man filéar och tillagar insjöfisk.

Annons

bild 1/6
Jaktvapen hos Holmgrens.
De medeltida byggnaderna utgör mässans fond.
För den hundintresserade finns det mesta att se och uppleva.
Mässan riktar sig till både stora som små.
Hunduppvisningar av olika slag lockar mycket publik.
Ola Karlsson demonstrerar en råttliknande vobbler som kan användas till gäddfiske på våren.
Jaktvapen hos Holmgrens.
De medeltida byggnaderna utgör mässans fond.
Tobias MalmbergSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons