Annons

Adolfsson kallas in till VM-kval

Sport • Publicerad 24 augusti 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Sandra Adolfsson har tagits ut till EM-kvaltruppen. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Sandra Adolfsson har tagits ut till EM-kvaltruppen. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Eftersom Amanda Ilestedt drabbats av en bristning i vadmuskeln kallas nu Sandra Adolfsson in för att vara med i de två matcherna i VM-kvalet.

Sandra blev i våras uttagen till Algarve Cup där hon fick gott om speltid och signerade starka insatser. Vittsjöspelaren startade i matchen mot Sydkorea som slutade 1–1 och var även uttagen till start i finalmatchen mot Nederländerna som tyvärr blev inställd pga regn.

Annons

– Sandra är en mittback som gjorde det bra i Algarve och visade att hon kunde konkurrera på denna nivå. Hon tillhör en av allsvenskans bästa mittbackar och vi har nu valt att ta med henne till samlingen, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

– Självklart gläds vi med Sandra och vi vet att mittbackspositionen är en av de svåraste platserna att konkurrera om. Vi önskar Sandra vårt varmaste lycka till, säger Vittsjös sportchef Erika Nilsson.

Landslaget samlas på måndag och spelar mot Ukraina på Gamla Ullevi den 30 augusti och därefter borta mot Danmark den 4 september.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons