Karolina Wilczynska förklarar att vaktlar är en delikatess. I familjen äter man dem gärna stekta penslande med honungsglaze. Foto: Helén Fingalsson
Mangalitsa eller ullgrisar på svenska finns också på gården. Fåren har krullig päls precis som fåren. Foto: Helén Fingalsson
Victor Karlsson och Karolina Wilczynska med barnen Alice och Vidar har nu blivit riktiga skåningar. Foto: Helén Fingalsson
Ankorna hos Karolina Wilczynska och Victor Karlsson älskar tomater och gurkor. Överblivna fruktrester hos grossisten blir godis till fåglarna. Foto: Helén Fingalsson
Dottern Alice med sin älskade höna Hei hei.
De små vaktlarna som levereras till de mer exklusiva restaurangerna måste hållas inhägnade. Till vänster syns en hane och till höger en hona. Foto: Helén Fingalsson
Bipollen från olika blommor.
Svensk gulanka.
Svartvita Magpieankor är några av de ankor som testas på gården. Frågan är vilka som ger bäst kött.
Ankorna njuter i den lilla bäcken.
Att föda upp rödhöns är något alldeles nytt som man provar på gården. Foto: Helén Fingalsson
Ullig gris gillar vindruvor.
Små fågelbebisar.
Stilig tuppherre med fruar.

Här lever vaktlar som förgyller en Nobelmiddag

Värsjö Årligen levererar familjen Karlsson/Wilczynska i Hästhagen utanför Värsjö 6 000-8 000 vaktlar till de mer exklusiva restaurangerna i storstäderna. Hemma avnjuts vaktlarna stekta med honungsglaze.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din mejlkorg
×