Annons

Bengtsson tonar ner krisstämpel

Sport • Publicerad 25 augusti 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Hasse Bengtsson är ordförande i Hässleholms IF sedan 2013.
Foto: JOEL SNÖBOHM
Hasse Bengtsson är ordförande i Hässleholms IF sedan 2013. Foto: JOEL SNÖBOHM

HIF-ordföranden Hasse Bengtsson tonar dock ner de ekonomiska problemen inom klubben.

– Vi har en i grunden väldigt god ekonomi, säger Hasse Bengtsson.

Annons

– Men varje höst har vi, liksom de flesta fotbollsklubbarna, likviditetsproblem och detta har drabbat oss extra hårt den här hösten.

– Vid denna tidpunkt är alltid inkomsterna få och utgifterna stora, säger Bengtsson.

HIF-ordföranden hittar också orsakerna till att budgeten inte har kunnat hållas.

Dels att sponsorsintäkterna för klubben inte nått de budgeterade nivåerna och dels att intäkterna från second hand-butiken ”Inlämna” varit svagare än tidigare.

– När det gäller verksamheten kring ”Inlämna” så gick intäkterna uppåt hela tiden fram till förra året men nu har dessa stannat av, säger Hasse Bengtsson.

– Däremot tror jag inte att konkurrensen från nyöppnade, liknade butiker i Hässleholm haft så stor betydelse.

När det gäller en vikande sponsorssida vill inte Hasse Bengtsson kommentera detta alls.

– Nej det gör jag inte mer än att vi inte når budgeterade nivåer, förklarar HIF-ordföranden.

I ett internt mejl, som gått ut till berörda tränare och lagledare i klubbens många lag, förklaras också att HIF inför restriktioner när det gäller alla inköp av material:

”Dessa skall i alla fall godkännas av klubbens kassör eller ordförande.”

Annons

Vidare kommer HIF att behöva skjuta upp löneutbetalningar till spelare under hösten.

– Det blir en viss förskjutning där och det har mig veterligen inte hänt tidigare inom klubben, säger också Hasse Bengtsson.

Den 1 september kommer också Skattemyndigheten att skickas ett betalningskrav på 107 933 kronor till föreningen gällande arbetsgivaravgifter och avdragen skatt.

Sedan har HIF en månad på sig att betala annars går skulden vidare till kronofogden.

– Vi kommer att ha den skulden under några veckor men det är inga problem med den och vi kommer att betala, säger HIF-ordföranden.

Vad säger du till de klubbmedlemmar och fans som kanske är oroliga över informationen vilken skickats ut till ungdomslagen?

– De behöver inte vara oroliga, vi har en stark ekonomi men har bundit upp oss för vissa kostnader som går ut över likviditeten just i höst.

En följd av det ekonomiska läget i klubben blir också att den fortsatta renoveringen av klubbhuset på Hövdingegatan får skjutas upp.

– Vi har gjort ganska mycket i lokalerna de senaste åren men nu får vi vänta lite med att fortsätta den renoveringen, säger Hasse Bengtsson som varit ordförande ordförande i Hässleholms IF sedan 2013.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons