En pinne för Röke IF i tvåans höstupptakt

Sport • Publicerad 26 augusti 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Julius Sjödahl, Röke IF mot Eskilsminne DFF. Röke Ip. Foto: Stefan Sandström.

Ett ringrostigt Röke hade inte matchat på två månader. Det syntes till viss del på Exercisfältet i Landskrona.

Men det var ändå gästerna som tog ledningen efter en dryg kvart. Sara Andreasson slog inlägget som Anna Kjerstensson förpassade i mål från den bakre ytan i straffområdet.

Cajsa Börjesson räddade en straff efter en halvtimme och strax därefter hade Rebecka Zentio och Anna Kjerstensson ett dubbelfriläge – som dock inte resulterade.

Spelet böljade i den första halvleken och Rökes anfall blev lite för korta och lite för raka.

Kajsa Kjerstensson och Rebecca Bredvad-Jensen hade bra koll på Wormos skyttedrottning Sara Hansson under hela matchen men tio minuter in i andra halvlek fick hon ett skottläge och då var det klippt. Hanssons skott gick över Cajsa Börjesson och betydde 1–1.

– Hon är giftig, konstaterar Sjödahl.

– Chans- och spelmässigt var det hyfsat jämnt. Så vi får köpa att det blev en pinne, säger Julius Sjödahl som tycker att det finns mer att plocka ut av laget offensivt.

– Tjejerna gör det väldigt bra på träningarna men jag får inte ut fullt av dem i matcherna.

Detta är dock inget som oroar Röketränaren vars lag senast spelade match i början av juli.

– Försvarsmässigt gör vi det bra. Sedan får vi jobba vidare på att få bättre fart i offensiven. På lördag hoppas jag på islossning framåt mot Trönninge.

Att han fått tillbaka Kajsa Kjerstensson, Soffi Eliasson och Sara Andreasson som drogs med skador under våren, ger fog för optimismen.

Under sommaren har laget tappat Matilda Persson som återvänt till Klippan.