Annons

En trasig bakram blev Jönssons fall

Sport En trasig bakram ställde till det för Sösdala MK:s Pontus Jönsson i de femte deltävlingen av motocross-SM. Till slut blev det en total tredje plats för Pontus i MX2. Hans bror Jesper var trea i MX 1.
Sport • Publicerad 28 augusti 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Pontus Jönsson hade en blandad helg i Västerås.
Pontus Jönsson hade en blandad helg i Västerås.

Malmabanan utanför Västerås var platsen för årets femte deltävling i motocross-SM. En bana med hårt underlag i motsats till de sydligare där underlaget består av grus och sand.

I MX2 började det strålande bra för Pontus Jönsson som vann det första heatet.

Annons

– Jag tog starten och sedan rullade det på, säger Sösdalaföraren.

Pontus var på väg att vinna även det andra heatet men gjorde ett misstag då han skulle köra om ledaren. I stället tappade han en placering till och blev trea.

– Även i sista heatet började det bra men i mitten av detta körde jag sönder bakramen. Trots det lyckades jag rulla in som åtta, berättar Pontus som bara var en poäng från totalsegern.

I MX 1 blev Jesper Jönsson totaltrea efter raden trea, trea samt en andraplats.

Inför de bägge avslutande tävlingarna i Uppsala och Varberg ligger bröderna Jönsson bägge på andra plats i sina respektive klasser.

Jesper är med sina 322 poäng i MX1 21 efter ledande Filip Bengtsson, Tomelilla. I MX2 leder Ken Bengtsson, Getinge, med 291 poäng före Pontus som samlat ihop 258.

– Att ta in 30 poäng på de bägge avslutande tävlingarna är ingen omöjlighet, menar Pontus Jönsson.

– Allt kan hända då det räcker att ledaren bara bryter ett heat.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons