Annons

Till helgen är det dags att damma av pajformen

Osby • Publicerad 30 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Nu ska återigen Osbys bästa pajbakare utses. Under lördagens Familjedag i Osby är pajbakningstävlingen en av många aktiviteter under ett späckat dagsschema.

Pajerna till pajbakningstävlingen, som arrangeras av Norra Skåne, ska lämnas in mellan klockan 10-11 i Norra Skåne-tältet på Coops parkering.

Annons

Christian Haglund, Norra Skånes annons- och marknadschef, berättar att ingen föranmälan krävs, utan att det räcker med att komma till tältet med pajerna.

– Det blir drop-in, men senast klockan elva. Därefter sätter sig juryn och provsmakar pajerna så att de vid klockan 15.15 kan kora de tre bästa, säger han.

I prispotten finns presentkort från handeln i Osby. Ifjol ställde 28 entusiastiska pajbakare upp och i år har ett tiotal anmält sig i förväg.

För tydlighetens skull handlar det inte om några matpajer – utan endast dessertpajer är välkomna att delta. Efteråt bjuds allmänheten att smaka på läckerheterna, som kompletteras med ytterligare pajer för att det ska räcka till alla.

– Det bjuds även fika, kaffe och saft, säger Christian Haglund.

Pajbakning är förstås inte den enda begivenheten under familjedagen. Nedan syns hela programmet, som innehåller bland annat korande av vinnare i billotteriet, piratshow, bilutställning, loppis, tivoli, utomhusbio, matmarknad, lekland och mycket annat.

Noterbart är att det tidigare angetts att de eventuella vinnarna i billotteriet varit tvungna att vara på plats under utlottningen, men närvaro under Familjedagen krävs inte längre.

Hela Familjedagen pågår mellan 10-16 och dessutom har butikerna i Osby långöppet.

bild 1/3
Drickabacksklättring finns på programmet.
Efter att pajtävlingen har avgjorts får allmänheten, precis som på bilden från fjolårets Familjedag, mumsa i sig och ge sin dom. 				      Foto: Peter Paulsson/arkiv
I fjolårets pajtävling tog Julia Hedberg, som sedan dess öppnat konditori Runt Knuten i Osby, hem förstapriset. I år är hon en av jurymedlemmarna.   
	         Foto: Arkivbild
Drickabacksklättring finns på programmet.
Efter att pajtävlingen har avgjorts får allmänheten, precis som på bilden från fjolårets Familjedag, mumsa i sig och ge sin dom. 				      Foto: Peter Paulsson/arkiv
Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons