Annons

Dags att skicka in Mellobidrag

Kultur och Nöje I dag 9.00 öppnade SVT upp sajten där man kan lämna in sitt bidrag, i form av en ljudfil, till Melodifestivalen 2019. Tävlingen är öppen till och med 17 september 11.59.
Publicerad 31 augusti 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
I år vann Benjamin Ingross den svenska Melodifestivalen. Foto: TT
I år vann Benjamin Ingross den svenska Melodifestivalen. Foto: TT

– Efter ett intensivt Melodifestivalår med ännu en topplacering för Sverige i Eurovision Song Contest så ser vi nu fram emot en ny säsong av Melodifestivalen på turné runt om i Sverige. Som vanligt är det bredd, mångfald och variation vi vill ha och därför efterlyser vi låtar på olika språk, genrer och stilar, säger Christer Björkman, tävlingsproducent för Melodifestivalen 2019 på SVT:s hemsida.

I Melodifestivalen 2019 tävlar 28 bidrag. Urvalsjuryn väljer ut 14 låtar bland de inskickade bidragen. Övriga 14 består av tävlande som specialinbjudits av SVT eller som SVT valt ut bland de inskickade bidragen. I dessa 14 ingår en av finalisterna i ”P4 Nästa 2018” som garanteras en plats i Melodfiestivalen 2019.

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons